English

Ushtrimet e tepërta fizike shkaktojnë trauma musculoskeletale dhe stres kardiovaskular

Ushtrimet ekstreme të tilla si maratona mund të dëmtojnë edhe anomalitë e zemrës dhe të shkaktojë ritëm, paralajmërojnë studiuesit.
Ata thonë se 'kufiri i sipërm " i sigurta për shëndetin e zemrës është një maksimum prej një orë në ditë - dhe më shumë se një orë ka pak përfitim për individin.
Një përmbledhje e provave të hulumtimit nga mjekët amerikanë thonë se oraret intensive të trajnimit dhe garat ekstreme mund të shkaktojë dëme afat-gjatë në zemrat e njerëzve.

Aktivitete të tilla si maratona, garat e gjata të biçikletave në distancë mund të shkaktojnë ndryshime strukturore të zemrës dhe të arterieve të mëdha, që çon në dëmtim të qëndrueshme.
Dr James O'Keefe i Spitalit të Shën Lukës në Kansas City, tha Ushtrimi ishte përgjithësisht i dobishëm për shëndetin, por mund të bëhet i dëmshëm kur teprohet me orare të zgjatura.
Ai tha se "Ushtrimet fizike, edhe pse jo një medikament, kan shumë tipare të njëi agjent të fuqishëm pharmacologic.

Një rutinë e veprimtarisë së përditshme fizike mund të jetë shumë efektive për parandalimin dhe trajtimin e shumë sëmundjeve, duke përfshirë sëmundjet koronare të zemrës, hipertensionin, dështimin e zemrës, dhe trashjen.
Megjithatë, si çdo agjent pharmacologic, ekziston një kufi, ku përtej këtij kufiri kemi efekte negative, siç janë traumat musculoskeletale dhe stresi kardiovaskulare.

Gjithashtu studimi tregoi se elita e nivelit, atletët, zakonisht zhvillojnë lexime anormale elektrokardiograme. Njerëzit fizikisht aktive janë shumë më të shëndetshëm se sa homologët e tyre të ulur. Ushtrimi është një nga gjërat më të rëndësishme që duhet të bëni në baza ditore.
Ushtrimet Ekstreme nuk janë me të vërtetë të favorshme për shëndetin kardiovaskular. Përtej 30-60 minuta në ditë, keni arritur një pikë shumë të mirë shtoi Dr James O'Keefe.
Udhëzimet e qeverisë rekomandojmë të rriturit të bëjnë stërvitje aerobike pesë herë në javë për 30 minuta ose më shumë për përfitime shëndetësore maksimale.
Fëmijët duhet të kenë të paktën 60 minuta të moderuara të ushtrimieve të fuqishme në ditë, duke përfshirë marrjen pjesë në sporte, duke ecur shpejt dhe pa u ndalur.

Niveli i ushtrimit aerobik duhet të jetë i mjaftueshëm për të rritur normën e zemrës në 120 rrahje në një minutë ose më të lartë, e cila përfshin një shëtitje të shpejtë dhe not. Por, si aktivitet i shëndetshëm është dhe marrja me punë në kopshtet e shtëpive.KOMENTE