English

Tifozët irlandezë, Angela Merkel mendon se ne jemi në punë

Gerry Nolan dhe miqtë e tij nga Limerick kanë bërë këtë shenjë të pacipë që lexon "Angela Merkel mendon se ne jemi në punë".

Mijëra tifozë të futbollit irlandez kanë vënë punën në pritje për të mbështetur ekipin e tyre në Evropë.

Euro 2012 filloi dje në Poloni dhe Ukrainë. Irlanda do të luajë ndeshjen e parë kundër Kroacisë të dielën.

Grup miqsh që të gjithë u diplomuan nga kolegji në Limerick së bashku lanë Dublinin këtë mëngjes dhe u paraqitën me flamurin e tyre në aeroport para se fluturonin në Pragë.

Djemtë janë ende në gjueti për bileta për ndeshjen e Irlandës kundër Kroacisë.

Por pse djemtë morrën këtë inisiativë?
"Ishte thjesht një shaka, nuk ishte aspak politike.

"Ne ishim vetëm duke folur për marrjen e një flamur me të vërtetë të madh dhe diçka që mund të tërhiqnim vëmendjen donim të vendosnim mbi flamur. Donim thjesht të krijonim humor.

Ata tani janë duke shpresuar se kjo shaka do të qarkullojë si sllogan në tifozëe e Irlandës.

Z. Nolan, 25, mendon se Irlanda mund të fitojë atë. "Unë jam duke shpresuar se ata do të luajnë ok. Kam rezervuar kohë të lirë për finale".

Por Angela Merkel nuk dihet si e ka pritur këtë shaka. Nuk ka asnjë konfirmim nga ana e saj.

BBC News ka tentuar të kontaktojë me Kancelaren gjermane për të parë nëse ajo kishte një mesazh për tifozët e futbollit. Por nuk ka pasur një përgjigje ende.

Ndoshta ajo është shumë e zënë me punë.

KOMENTE