English

Vajza u rrëmbye nga Dingo dhe nuk u vra nga nëna e saj

Australia pasi filloi një hetim të ri në vdekjen e fëmijës të vitit 1980 Azaria Chamberlain, prindërit e të cilit gjithmonë thanë se ajo u vra nga një Dingo, ka nxjerrë dhe të vërtetën ashtu si ka qenë.

Lindy dhe Michael Chamberlain u dënuan për vdekjen e foshnjës 10-javore në vitin 1982, por u lanë të lirë më vonë, pasi provat treguan një sulm Dingo.

Një juri e tretë, e mbajtur në vitin 1995, shënoi një verdikt të hapur, por prindërit thonë se kanë lënë vend për dyshim.

Z. Chamberlain tha se ai kishte thënë se një hetim gjyqësor të mund të zhvillohet në fillim të vitit 2011.

Prindërit e Azaria u liruan nga akuzat mbi vdekjen e saj në vitin 1988.
Si ai dhe gruaja e tij tani ish, Znj Chamberlain-Creighton, kshin kërkuar që të paraqesin prova të reja në territoret veriore të gjendjes së lindjeve, vdekjeve dhe martesave, tha ai.

Z. Chamberlain i tha ABC News se nuk është njerëzoe që "jashtë paragjykimeve dhe mungesës së njohurive apo mungesës se fakteve" do ta fajësojnë atë dhe ish gruan e tij.

Ai tha se vendimi i hapur në vitin 1995 ishte se "jeta e tyre u njollos"

"Është drejtësi për Azaria. Fryma e saj nuk do të pushojë, sepse e vërteta nuk u tha se si ajo në të vërtetë ka vdekur," tha ai.

Z. Chamberlain tha se avokatët e tij ishin tashmë në mbledhjen e dëshmive në lidhje me sulmet e tjera nga Dingo duke përfshirë vrasjen e një fëmijë nëntë vjeçar nga dy dingoes në vitin 2001.

"Ata ngatërrojnë prenë e njeriut me prenë e kafshëve dhe shohin mbi to si lojë të ndershme nuk ka rëndësi se çfarë ata janë, një kangur, një viç, një qengj, një kangur i vogël apo një foshnje," tha ai.

Çdo hetim gjyqësor duhet të hetojë hetimin origjinal të policisë, tha Z. Chamberlain, pasi akuzat ndaj dy prindërve janë bërë mbi mungesë provash ose keqpërdorim të tyre.

Pas përfundimit të gjyqit të ri që filloi, një mjek ligjor australian ka dhënë një vendim përfundimtar që një qen Dingo mori fëmijën Azaria Chamberlain nga një kamping në vitin 1980 dhe shkaktoi vdekjen e saj.

Vendimi u mor pasi prindërit e Azaria kanë paraqitur prova të reja në përpjekje për të nxjerrë të vërtetën.

Natyrisht ne jemi të kënaqur për të ardhur në fund të këtij dyshimi për lirimin e nënës së akuzuar si vrasëse, tha zonja Chamberlain-Creighton gazetarëve jashtë ndërtesës së gjykatës.

Australia mund ta pranojë tani se dingos janë të rrezikshëm, shtoi ajo. Ne jetojmë në një vend të bukur, por jeta është e rrezikshme.

Më pas kanë folur dhe prindërit e vajzës duke u shprehur se shpirti i vajzës u prehtë në paqe.

Mjekja ligjore Elizabeth Morris mbajti një vendim emocional, duke kërkuar që prindërit e foshnjës Azaria të pranonin simpatinë e saj të sinqertë për humbjen.

"Koha nuk heq dhimbjen dhe pikëllimin për vdekjen e një fëmije," tha zonja Morris.

Ajo shtoi se një çertifikatë vdekje ishte tani në dispozicion për prindërit e Azaria-s
1107

KOMENTE