English

Skelet i rrallë dhe i paprekur gjendet pas 200 vjetësh (FOTO)

Në mesin e mijëra njerëzve të vrarë në fushën e betejës në Waterloo, ai vdiq, papranuar dhe i panjohur.

Por, gati 200 vjet më vonë, arkeologët kanë zbuluar eshtrat e ushtarit - me topin mushqetë akoma që e ka marrë atë brenda brinjëve duke shkaktuar dhe vdekjen.

Historianët besojnë se ai është nga një prej Duka-s të regjimentve britanike të Wellingtonit.
Skeleti pothuajse i plotë, gjendet i varrosur në tokën britanike dhe besohet të jetë i një ushtari 20-vjeçar.

Bashkë me skeletin janë gjetur dhe disa monedha, një lugë druri, të cilat do t'i ndihmojnë arkeologët për të identifikuar ushtarin.
Skeleti erdhi në dritë si Belgjika përgatitet për 200 vjetorin e betejës që i dha fund mbretërimit të Napoleon Bonapartit dhe dominimit të Francës të Evropës.
Eshtrat u zbuluan gjatë gërmimeve të parcelave të tokës për një parking në afërsi të monumentit Lion, pranë fshatit të Mont Saint-Jean.


KOMENTE