English

4.5 milion njerëz kanë kaluar kufirin e Ukrainës për Euro-2012

4.557.000 persona dhe 1.1 milionë automjete kanë kaluar kufirin shtetëror të Ukrainës që nga fillimi i turneut Euro-2012, gati një të katërtën më shumë se vitin e kaluar. Kjo është ajo që Qendra Informative Ukraina-2012 i ka bërë të ditur shërbimit për shtyp Shërbimi Shtetëror Kufitar.

"Që nga fillimi i Euro-2012, nga 5 qershor, rreth 4.557.000 persona kanë kaluar kufirin shtetëror, e cila është 25% më shumë se e njëjta periudhë vitin e kaluar. Gati 1.100.000 automjete janë regjistruar, një rritje prej mbi 20 për qind", thuhet në raport.

Sipas të dhënave të shërbimit, që nga fillimi i turneut pothuajse 800 aeroplanë me tifozët e Euro-2012, dhe 540 autobusë, 160 trena dhe 14,100 automjete kanë sjellë tifozët. Një total prej 1,200 grupe të organizuara të tifozëve kanë kaluar kufirin. Nuk janë regjistruar vonesa në zhdoganimin e pjesëmarrësve ose mbështetësve. Kufiri është i lirë dhe mund të kalohet lehtë, thonë raportet e Shërbimit shtetëror të kufirit.

KOMENTE