English

Pirja e moderuar në shtatzaninë e hershme nuk përbën rrezik

Pirja e një nivel të ulët apo të moderuar të alkoolit në fillim të shtatzënisë nuk është e lidhur me problemet e zhvillimit në pesë-vjeçarët, thonë studiuesit.

Hulumtimi danez, botuar në revistën BJOG, sugjeroi një deri në tetë pije në javë nuk ishte e lidhur për të dëmtuar fetusin.

Në Danimarkë një pije standarde ka 12gr alkooli, në krahasim me 7.9gr të Mbretërisë së Bashkuar.

Gratë shtatzëna në Mbretërinë e Bashkuar janë këshilluar të mos pijnë, por ekspertët thonë se ato që pijnë duhet të pijnë një herë ose 2 herë në javë nga një njësi.

Pijet e rënda gjatë shtatzënisë janë të njohura për t'u lidhur me abortin sindromin, e fetusit nga alkooli dhe peshë të ulët të lindjes së fëmijës.

KOMENTE