English

Mohammed Mursi president i Egjiptit

Mohammed Mursi është shpallur fitues i zgjedhjeve presidenciale të Egjiptit.

Ai fitoi 51.73 për qind të votave, duke mposhtur ish-Kryeministrin Ahmed Shafiq, tha Komisioni i Lartë Presidencial i Zgjedhjeve.

Kreu i trupit gjykues, vet Faruk Sulltan, tha se kishte pranuar 466 ankesa nga kandidatët, por se rezultati i zgjedhjeve ende qëndronte më këmbë.

Njoftimi shkaktoi skena e ngazëllim në Sheshin Tahrir Kajro, ku mbështetësit e zotit Mursi ishin mbledhur.

Ata kanë qenë mbajtja e një vigjilje atje për ditë në protestë në serinë e dekreteve nga Këshilli qeverisës Suprem i Forcave të Armatosura (scaf), të cilët thonë se janë të dizenjuar për të reduktuar ose kufizuar pushtetin e presidentit.

Kush është Mohammed Mursi
Vjeç 60, i martuar me katër fëmijë.
Vjen nga një fshat në provincën Nile Delta e Sharqiya.
Arsimuar në SHBA dhe është profesor inxhinierie, në Universitetin Zagazig.
U rrit përmes rradhëve të Vëllazërisë Myslimane
Është lavdëruar për oratorinë e tij si deputet.
Pas rrëzimit të Hosni Mubarak, ai u bë kryetar i Partisë Brotherhood's FJP.

KOMENTE