English

Grekët ngjitin afishe në makinat maqedonase ku thuhet: Maqedonia është Greqi

Maqedoni - Ministri i Jashtëm i Maqedonisë është ankuar në Greqinë fqinje, pasi autoritetet kufitare greke kanë filluar vendosjen e afisheve në makina maqedonase që kanë targa maqedonase.

Nikola Poposki e quajti veprim "të paligjshëm dhe një provokim të pakuptimtë."

Të dy vendet janë mbërthyer në një mosmarrëveshje të emrit që Maqedonia fitoi pavarësinë nga Jugosllavia në vitin 1991. Athina thotë se emri nënkupton një pretendim territorial në rajonin e saj verior të Maqedonisë - një pretendim i hedhur poshtë nga të afërmit e saj.

Afishe lexon ne greqisht dhe anglisht "e njohur nga Greqia si Fyrom" - duke iu referuar ish-Republikës Jugosllave të Maqedonisë - emri i përkohshëm i vendit në Kombet e Bashkuara.

Greqia ka bllokuar anëtarësimin e Maqedonisë në NATO gjatë mosmarrëveshjes, por më shumë se 130 kombe e njohin vendin si Maqedoni.

KOMENTE