English

Përdorimi i takave

Sipas Shoqatës së Fizioterapistëve, përdorimi i takave zvogëlon lëvizjen egzistuese ndërmjet kockave të këmbës, gjatë ecjes.

Takat e bllokojnë shumë lëvizjen dhe e rritin presionin në pjesën e përparme të këmbës, siç mund të shihet në foton e ilustruar në krah.

Kjo mund të shkaktojë mbingarkesë të fibrave të muskujve gastrognemus, tërheqje të muskulaturës superiore e dhimbje deri në nivel lumbar.

Për më shumë informacion si dhe për probleme të tjera nesër organizohet nga shoqata e fizioterapistëve takimi me temë:
"Rehabilitimi i hernies discale kronike dhe akute dhe spondyloarthritit me medota dhe teknika bashkëkoheore fizioterapeutike", ku çdo kush mund të marri pjesë.

KOMENTE