English

SHBA. Konfirmon homoseksualitetin, përjashtohet nga zyra gazetari

Një prej emrave më të mëdhenj në SHBA gazetari televiziv, Anderson Cooper, ka konfirmuar se ai është homoseksual.

Shumë kohë para Anderson Cooper e konfirmoi dëshminë mbi seksualitetin e tij në mënyrë të për cilindo, i cili kujdesej për ta parë.

Ai ishte fotografuar në pushime me pronarin e një lokali popullor në New York City, edhe ai homoseksual.
Në vitin 2007, një burrë me një maskë Cooper u shfaq në kopertinën e revistës Out, duke e quajtur Cooper si njeriu i dytë më i fuqishëm i homoseksualëve në Amerikë.

Ai e shprehu dëshminë e tij në një kohë kur Obama mbështeti martesën e homoseksualëve, dhe ai nuk e kishte problem të shprehej për homoseksualitetin e tij dhe përsëri të vazhdonte në punën e tij pasi dhe Ellen Degeneres drejtuese e një emisioni mjaft të ndjekur në Amerikë është lezbike.

Edhe pse Amerika një vend tepër i zhvilluar, diskriminimi lidhur me homoseksualitetin është i theksuar, madje ka shumë shtete që se kanë pranuar.
Dhe si e tillë në momentin që dikush bën publike gjendjen e tij ata hiqen nga puna dhe diskriminohen edhe në shoqëri.
Por Cooper edhe pse e larguan nga zyra shprehet:

"Fakti është, unë jam homoseksual, gjithmonë kam qenë, gjithmonë do të jem, dhe unë nuk mund të jem më i lumtur, dhe i rehatshëm me veten time, dhe krenar se sa tani.
Unë kam qenë gjithmonë shumë i hapur dhe i ndershëm në lidhje me këtë pjesë të jetës sime me miqtë e mi, familjen time, dhe kolegët e mi.
Në një botë të përsosur, unë nuk mendoj se mund të ndikojë kjo gjë deri në biznesin tënd apo punën tënde.b
Unë nuk jam një aktivist, por unë jam një qenie njerëzore dhe unë nuk do të heqë dorë qenë një gazetar."

KOMENTE