English

Fushata e Obamës mbron retorikën: Vazhdon shtyrja në llogaritë e Mitt Romney

Zëdhënësi i fushatës Obama, Jen Psaki sot mbrojti përdorimin e retorikës që përfshin edhe fjalë të tilla si "krim" kur flasim për Mitt Romney.
"Natyrisht Presidenti dëshiron të ketë një debat intelektual në lidhje me këto çështje të politikës dhe çfarë popullit amerikan i intereson në të vërtetë tha Psaki. "Çfarë u tha se ishte ose [Romney] është mashtrim për popullin amerikan, apo ai ishte mashtrues SEC, e cila do të jetë një krim.
Askush - ajo, Stephanie Cutter nuk akuzoi askënd për kryerjen e një krimi. Ajo ngriti çështjen që nuk mund të ketë dy, "tha Psaki duke iu referuar komenteve të zëvendësmenaxherit të kësaj fushate.
"Ne e dimë se Mitt Romney është duke udhëhequr me kredencialet e tij të biznesit, si kualifikimin e tij të lartë për të qenë President. Dhe ne mendojmë se është e justifikuar plotësisht për të ngritur pyetje rreth ... pse ai kishte një llogari në Zvicër, pse ai kishte investime në Ishujt Kajman, çfarë saktësisht ishte kjo korporatë në Bermuda ", vazhdoi ajo. "Dëshmi janë në rritje. Dhe kjo është me të vërtetë ajo për çka ne duhet të flasim. Çfarë është - ku janë investimet e Mitt Romney-së? Cila është e vërteta? Pse nuk mund të kemi më shumë detaje? "
Kur një gazetar tha "Por kjo nuk do të përcaktojë një debat intelektual, e bën atë"?
Psaki u përgjigj, "Ata kanë ngritur pyetje në lidhje me kualifikimet se përse ai duhet të jetë president."
Psaki bëri vërejtje për gazetarët që udhëtojnë në Air Force One në Richmond, Va, ku Presidenti Obama vazhdoi fushatën e tij dy ditore me ritëm nëpërmjet shtetit fushë beteje.
Ajo gjithashtu ka përdorur një kompjuter portativ për të shkruar mbi fushatën e presidentit kur udhëtonte në avion të presidentit.
Lajmi me titull "" Mitt Romney pyetet për faljet ndërsa fillon sulmet" thërret Romney për të sulmuar Obamën - dhe përdor Newt Gingrich për të sulmuar Mitt Romney. Psaki tha sereklama në internet do të përhapet nga media sociale.
Sekretari i Shtypit i Shtëpisë së Bardhë, Jay Carney mori një pyetje në Siri dhe njoftoi se personeli i OKB-së u bllokua nga civilët e shpëtuar prej forcave të qeverisë Bashar al-Assad.
Carney tha se nuk mund të konfirmojë raportin, por shtoi: "kjo është vetëm një tjetër tregues se si, pa marrë parasysh se çfarë thotë ai dhe nuk ka rëndësi se çfarë premton ai e bën, ne duhet të shohim atë që ai e bën dhe ta gjykojmë nga veprimet e tij, dhe deri tani veprimet e tij kanë qenë të padurueshme dhe të urryera. Dhe kjo është vetëm një tjetër tregues se pse bashkësia ndërkombëtare ka nevojë për të unifikuar prapa propozimin se tranzicioni në Siri ka nevojë të bëhet pa pushtetin e Asad"

KOMENTE