English

Mubarak, kthehet përsëri në burg

Prokurori publik i Egjiptit ka urdhëruar që ish-presidenti Hosni Mubarak të kthehet në burg, duke thënë se shëndeti i tij është përmirësuar.

Mubarak, 84, u zhvendos nga burgu në një spital muajin e kaluar pas njoftimeve të një përkeqësim të shëndetit të tij.

Ai u tha se jeta e tij mbahej përmes aparaturave mjekësore duke qënë "klinikisht i vdekur", gjë që u mohua më vonë.

Në qershor, ai u burgos për jetën dhe rolin e tij në vdekjen e protestuesve.

Prokurori Abdel Maguid Mahmud lëshoi ​​"një urdhër për të transferuar ish-presidentin Hosni Mubarak nga Spitali i Forcave të Armatosura në spital pas një përmirësimi në shëndetin e tij" citohet nga zyra e prokurorit.

Zëvendësi i zotit Mahmud së, Adela al-Saeed, tha se një panel i mjekëve kishte vendosur më herët se "Shëndeti është aktualisht i qëndrueshëm, me ilaçe, dhe konsiderohet i mirë për dikë të moshës së tij", thotë agjencia e lajmeve AFP.

Nuk bëhet e ditur se kur saktësisht Mubarak do të transferohet në burg.

Megjithatë, çdo raport në lidhje me shëndetin e tij duhet të trajtohet me një shkallë të madhe të skepticizmit,thonë në raportet e Kajro.

Ka qenë një dyshim i fortë se shëndeti i tij u sajua thjesht për të krijuar situata lëvizje.

Çfarëdo e vërtetë e çështjes, shton ai, Egjiptianët do të jenë mjaft të sigurt se kjo nuk është e fundit që ata do të dëgjojnë të flitet për këtë sagë të vazhdueshme.

KOMENTE