English

Polonia është përfshira nga tornadot. Disa të vrarë

Një person është vrarë dhe të paktën 10 të tjerë u plagosën gjatë një serie tornadosh në pjesën veriore dhe perëndimore të Polonisë.

Erërat ekstreme goditën vendin Kujawy të Pomorze dhe provincën Wielkopolska, si dhe shkatërriuan 100 shtëpi.

400 hektarë me pemë gjithashtu janë dëmtuar në pyllin Bory Tucholskie, si dhe një park kombëtar dhe destinacion i popullarizuar turistik.

Linjat elektrike kanë qenë gjithashtu të dëmtuar.

Tornadot nuk janë të panjohura në Poloni, por këtë verë ato kanë qënë të fuqishme dhe shkatërruese. Kjo gjendje do të vazhdojë edhë për ditët në vijim.

Sipas raporteve të medias lokale, një 60-vjeçar i cili u vra vdiq në fshatin Wycinki pasi u shtyp nën shtëpinë e tij.

Banorët e kanë përshkruar sesi karikimi i tmerrshëm si uragan u afrua.

Por njerëzit dhe forcat emergjente kanë mundur të kthejnë në normalitet situatën kaotike.

KOMENTE