English

20 doktorë menduan se kanceri i foshnjës ishte nishan

Një nënë ka zbuluar se 20 mjekët e spitalit në Britani, e toleruan kancerin e rrallë të vajzës së saj si një nishan - deri sa ai u rrit në madhësinë e një kokrre të madhe rrushi.

Yvonne Bull, 32, pretendon se ajo i tha mjekëve se ishte e shqetësuar pasi pa fëmijën e saj që lindi me një shenjë vjollcë në anën e majtë të fytyrës së saj.

Mjekët e vizituan aq herë sa ata e siguruan se nuk ka asgjë për t'u shqetësuar pasi ihte vetëm një nishan.

Por brenda 4 muajve "nishani" sipas mjekëve u rrit deri në 3 fish dhe i shoqëruar me gjakderdhje.
Pasi vajza 4 muajshe Isabel, u kthye në spital dhe me pas konsultës së mjekëve ajo shkoi në një spital tjetër ku biopsia dolise kishe kancer të një forme tepër të rrallë iquajtur sarcomë, i cili kishte prekur palcën e kockave.
Ajo u operua dhe tani është nën kimioterapi dhe kontrollin mjekësor. Bashkë me tumorin asaj ju hoq dhe veshi i majtë dhe mjekët i njohën prindërit se ajo mund të ketë vështirësi me dëgjimin dhe të folurit në të ardhmen.
Prindërit e Isabel janë të lumtur që vajza e tyre po përmirësohet ndërkohë kanë hapur një hetim gjyqësor lidhur me mjekët që e garantuan me 100 për qind se nuk kishte tumor.vajzë e vogël po kalon kimioterapia pas marke, e cila u gjet të jetë një tumor, trefishuar në madhësi brenda një muaji dhe i mbuluar veshin e saj të majtë.
Isabel, i cili është katër muaj e vjetër, po shërohet, pasi ajo humbi veshin e saj kur mjekët kryen një operacion për të hequr rritjen.


Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2173815/Mothers-fury-20-doctors-dismissed-babys-cancer-tumour-birthmark.html#ixzz20hykwsWb

KOMENTE