English

Fëmijët që shikojnë skena seksi, kur rriten kanë shumë partnerë seksuale

Të shikuarit skena seksi në filma i bëjnë fëmijët më aktivë seksualisht që në një moshë të re, thonë kërkimet e bëra së fundi.

Nuk ka rëndësi kush është Leonardo DiCaprio dhe Kate Winslet apo Robert Pattinson dhe Kristen Stewart etj, por një gjë dihet që adoleshentët që shikojnë skena të seksit kanë një kureshtje të madhe për seks.

Të parit seks në ekran mund të çojë në adoleshentët që të kenë seks me shumë partnerë dhe pa përdorimin e prezervativëve, thotë studiuesi Ross O'Hara nga Universiteti i Misuri.

Skenat mund 'thelbësisht ndikojnë në personalitetin e një të riu "dhe i bëjnë ata më të prirur për të marrë rreziqe, tha ai.

Dr O'Hara tha: "Adoleshentët të cilët janë të ekspozuar ndaj përmbajtjes seksuale në filma, fillojnë duke bërë seks në moshë të re, dhe kanë më shumë partnerë seksualë dhe kanë më pak gjasa të përdorin kondom me partnerët rastësorë seksuale.

Ekipi i tij zbuloi se ekspozimi më i madh ndaj filmave me përmbajtje seksuale në një moshë të re, ka çuar në një kulm të lartë të ndjesisë gjatë adoleshencës, të cilët janë të prirut për t'i vënë në realitet.

Gjetjet zbuluan lidhjen mes ekspozimit ndaj seksit në ekran dhe sjelljeve seksuale në jetën e përditshme.
Dr O'Hara tha: "Ky studim, fuqimisht sugjeron se prindërit duhet të kufizojnë fëmijët e tyre, duke parë përmbajtje seksuale në filma, që në moshat e reja. '


KOMENTE