English

Stefan Fyle: mirëpret reformën zgjedhore dhe shpreh se dialogu politik duhet të vazhdojë

Stefan Fyle komisioneri Evropian ka mirëpritur miratimin e reformës zgjedhore, të miratuar sot në Kuvendin e Shqipërisë si një prej 12 pikave kyçe që Shqipëria duhet të plotësojë.
1198
"Si maxhoranca qeverisëse dhe opozita duhet të përgëzohen për punën e mirë të përfunduar dhe për bashkëpunimin konstruktiv në këtë fushë. Arritja e kësaj marrëveshje të rëndësishme përbën një hap domethënës përpara në përmbushjen e marrëveshjes politike të Nëntorit 2011 si dhe drejt arritjes së një prioriteti kyç të Opinionit. Megjithatë reforma zgjedhore nuk është vetëm një nga prioritetet kyçe të Opinionit, por është esenciale në lidhje me zgjedhjet parlamentare të 2013-ës" thekson Fyle

KOMENTE