English

Kili. 60 shkolla po hetohen për abuzim seksual me fëmijët

Prokurorët në Kili po hetojnë rreth 60 shkolla në kryeqytetin, Santiago, mbi akuzat se nxënësit ishin të abuzuar seksualisht.

Hetimet vijnë pasi raportet e seksit të abuzimit të fëmijëve në shkolla dhe qendra ditore të kujdesit është rritur ndjeshëm këtë vit.

Prokurori i Përgjithshëm Sabas Chahuan tha se problemi do të trajtohet në një nivel me krimet më të rënda.

Shumica e shkollave në Santiago janë në zonat e pasura lindore, raporton Janey Mitchell.

KOMENTE