English

Spanja trondit tregjet nga frika e shpëtimit

Tregjet kanë rënë në frikën qeveritë borxhe Spanjës rajonale do të shtyjë vendin në kërkim të një bailout.

Të premten, Valencia, një nga rajonet e 17 të vendit, i kërkoi qeverisë qendrore për një litar shpëtimi financiar, dhe të dielën, rajoni Murcia tha se ishte duke marrë parasysh shembullin e mëposhtëm.

Aksionet në Evropë kanë rënë duke u ndikuar nga indeksi kryesor i aksioneve të Spanjës që isht poshtë 5 për qind. Euro goditi një ulje të re brenda 2 vjetësh ndaj dollarit.

Këto lidhje tregojnë se norma e interesit do të rritet nga qeveria do të duhet të paguajnë për të marrë hua të re, dhe vepron si një masë e besimit të investitorëve në kreditoret e Spanjës. Të premten, rendimenti kishte qenë 7.28%.

Ndërkohë dhënia e obligacioneve në vend po konsiderohet më shumë besueshme se ato kanë rënë. Kostot 10-vjeçare të huamarrjes së Gjermanisë kanë rënë në 1.13 për qind, duke lënë një ndryshim rekord midis të ardhurave mbi obligacionet gjermane dhe eurobondeve spanjolle.

KOMENTE