English

Helikopteri i destinuar për Shqipërinë pëson aksident

Shpëtuesit dhe policia qëndroi pranë mbeturinave të helikopterit "Cougar" dje në 25 korrik, 2012 pranë La Palud-sur-Verdon, pasi gjashtë punonjësit e shoqërisë së aviacionit Eurocopter vdiqën në një aksident helikopteri, si ata ishin duke kryer një fluturim provë në grykën Verdon në Alpes-de-Haute-Provence, në juglindje të Francës. Grand Canyon â €" është një nga kanionet më të bukura të lumenjve të Evropës dhe jashtëzakonisht popullor me turistë.
Stacioni francez i radios, Europa tha se helikopteri “Cougar” ishte destinuar për ushtrinë shqiptare bashkë me një helikopter tjetër të tipit “EC-145”. Helikopteri parashikohej të përdorej nga ushtria për transportimin e personaliteteve, por dhe për nevoja të tjera të ushtrisë. Ndërkohë që nëpërmjet një njoftimi për shtyp të Ministrisë së Mbrojtjes njoftohej se 3 helikopterë të kësaj kompanie do të mbërrinin në Shqipëri dhe për këtë do të kryhej një ceremoni zyrtare në orën 18:00 në aeroportin e Rinasit.

KOMENTE