English

Hillary Clinton, takim privat me Mandelën në shtëpinë e tij

Nelson Mandela ikona e Afrikës së Jugut tashmë është vizituar në shtëpinë e tij edhe nga sekretarja e shtetit amerikan Hillary Clinton.
Bashkë me një staf tepër të ngushtë ka fluturuar në fshatin Kunu, ku kanë zhvilluar bisedime në një drekë private me Mandelan dhe gruan e tij Graca Mashel.
Sekretarja amerikane e Shtetit, në një udhëtim 10-ditor në Afrikë, u ndal nga shtëpia e Nelson Mandelës në Afrikën e Jugut. Pikat kryesore të udhëtimit të saj përfshijnë thirrje për Sudansese Sudan për të bërë një marrëveshje të naftës me Sudanin, shpallja e një shtesë 15 milionë dollarë ndihma të OKB-së për refugjatët në jug të Sudanit dhe një vizitë në Ugandë, ku ajo vlerësoi ushtrinë që lufton militantët e al-Shabab në Somali.

Ndërkohë para një muaji për ditëlindjen e tij ai u vizitua edhe nga ish presidenti amerikan Bill Clinton.

Nelson Mandela laureat i çmimit Nobel ka kaluar 27 vjet në burg në luftë kundër regjimit racist.

KOMENTE