English

Avioni jet supersonik Waverider. Nju Jork-Londër 1 orë

Ushtria amerikane ka kryer një fluturim provë jet e saj supersonik Waverider me qëllim për të arritur 4300 mph; 6900 km / h, mbi Oqeanin Paqësor.

Shpejtësi që mund të udhëtohet nga Londra për në Nju Jork në rreth një orë. Rezultatet nga fluturimi provë pritet të publikohen sot.

Pentagoni dhe Nasa shpresojnë që të përdorin projektin për të zhvilluar raketa të shpejta.

Gjatë një testi në qershor 2011, Waverider udhëtoi në Mach 5, por ka dështuar për të arritur shpejtësinë e synuar.

Kjo është një prej disa projekteve aktualisht në proces për të krijuar një avion supersonik.

Studimi gjithashtu mund të përdoret për të ndërtuar një aeroplan komercial, në gjendje të arrijë shpejtësi shumë më të larta se avionët e sotëm, pasi Concorde ishte nxjerrë jashtë përdorimit në vitin 2003.

Ambicioz i Pentagonit, programi Prompt Global Strike ka si qëllimqë ushtria amerikane të arrijë një objektiv kudo në tokë brenda një ore.
Waverider mund të bëjë një qëllim të tillë realitet.

KOMENTE