English

Mundësi për të marrë lejen e qëndrimit në SHBA

Qindra e mijëra emigrantë të rinj pa dokumenta mund të aplikojnë për të drejtën e përkohshme për të jetuar dhe punuar haptazi në SHBA nga e mërkura.

Presidenti Barak Obama njoftoi publikisht, si një nga ndryshimet më të mëdha në politikën e imigracionit në dekada, në qershor.

Administrata e tij njoftoi të martën se çfarë dokumenta duhen që emigrantët të paraqitin për të bërë aplikimin.
Vota hispanike mund të jetë e rëndësishëm në zgjedhjet presidenciale të nëntorit.

Emigrantëve të paligjshëm u janë marrë pasaportat e tyre dhe të dhënat e tjera në mënyrë që Departamenti i Këshillit të Sigurimit të Atdheut të fillojë aplikimet.

Ligjvënësit republikanë kanë thënë se zoti Obama ka anashkaluar Kongresin me programin e ri dhe është ka favorizuar emigrantët e paligjshëm të papunë mbi qytetarët amerikanë.

Votuesit hispanike kishin akuzuar presidentin si të dështuar për të jetuar deri në premtimin e mëparshëm të fushatës për të riparuar ligjet e vendit. emigracionit.

KOMENTE