English

Punonjësja e restorantit nuk lejohet të vishet me veshjen myslymane

Një punonjëse e një restoranti në Parkun e madh të Disney, është dërguar në shtëpi pas refuzimit të disa herëve që të mos u shërbente klientëve e mbuluar me veshjen e saj myslymane.

Imane Boudlal pretendon se kur u kthye për të punuar ajo veshi veshjen e saj, por u ndalua nga drejtuesit e restorantit.
Asaj iu kërkua që veshja e saj të ishte pak e ndryshme por e përshtatur si një lloj uniforme (fotoja në krah) por ajo përsëri nuk pranoi pasi mendoi se është shkelje dhe fyese për fenë e saj.

Ajo paraqiti një ankesë me Komisionin e Mundësive të Barabarta të Punësimit të SHBA në vitin 2010 dhe javën e kaluar mori një njoftim të drejtë të padisë.

"Unë nuk e kuptoj pse unë nuk mund të vesh shallin tim të bardhë që tashmë përputhet me uniformën time në restorant, dhe të lihem për të bërë punën time", tha ajo në Weekly OC. 'Shalli im nuk dëmton Disney ose mysafirët. "

KOMENTE