English

4 rregullat që duhet të keni parasysh gjatë seksit

Seksi është një akt delikat që kërkon komunikim të hapur dhe të drejtpërdrejtë midis dy partnerëve. Megjithatë, një jetë të shëndetshme seksi nuk është vetëm për të komunikuar me partnerin tuaj. Pse? Sepse edhe ju duhet të bëni të sigurtë që ju jeni duke komunikuar sinqerisht me veten, që do të thotë të dëgjoni mendimet dhe ndjenjat tuaja.
Ndiqni katër rregullat më poshtë për të siguruar që ju jeni duke marrë inventarin e nevojave tuaja seksuale, duke qenë i ndërgjegjshëm për nevojat e partnerit tuaj, dhe në fund të fundit të paturit e një jetë të lumtur dhe të shëndetshme seksuale.

1. Para se të bëni seks, pyesni veten tuaj nëse vërtet e doni një gjë të tillë

zakonisht burrat dhe gratë kanë mardhëni seksuale me mos dëshirën e njërit prej partnerëve, por ato/ata e bëjnë një gjë të tillë vetëm për të mos mërzitur partnerin apo partneren.
Arsyeja më e zakonshme pse njerëzit bëjnë seks, edhe nëse ata nuk duan, është për të shmangur një argument me partnerin e tyre. Problemi është që seksi i detyrueshëm nuk është me të vërtetë i kënaqshëm, dhe shpesh çon në ndjenjat e turpshme që vijnë nga gllabërimi i ndjenjave tuaja.

2. Pyesni veten tuaj se cilat sjellje seksuale duhet të bëni dhe cilat jo gjatë çdo ndërveprimi seksual.

Burrat dhe gratë shpesh ndihen të detyruar në kryerjen e një akti seksual edhe pse ato nuk duan të angazhohen në një sjellje të caktuar. Një nga fushat me probleme më të zakonshme përfshin kryerjen e seksit oral, si disa femra nuk ndjehen rehat duke dhënë seks oral me meshkujt dhe anasjelltas. Ndërsa askush nuk duhet kurrë të bëjë diçka seksualisht që nuk e ndien se duhet ta bëjë, burrat dhe gratë duhet të konsiderojë faktin se kryerja e seksit oral mund të sjellë kënaqësinë për të gjithë në një marrëdhënie. Me fjalë të tjera, duke u përpjekur diçka një herë në një kohë mund të jetë e mirë për marrëdhënien tuaj.

3. Jini fleksibël në lidhje me gjatësinë e ndërveprimit seksual.

Burrat dhe gratë do të bëjnë seks më shpesh me partnerët e tyre nëse ata nuk mendojnë se ndërveprimi seksual është me rregull në kohë të caktuar. Gjatë javës, sidomos, gjithkush është i zënë dhe i mbingarkuar me një listë të mbushur për të bërë. Por e vërteta është se një ndërveprim seksual nuk është e thënë të jetë e gjatë në kohë që ju mund t'i kushtoheni. Çështja është të jetë fleksibël, pra nuk e programoni seksin, mjafton dhe një moment i shkurtër ju bën më të afërt me njëri tjetrin.

4. Prano faktin që askush nuk duhet të ketë një orgazmë të bazuar mbi një model.

Orgazma në një mardhënie seksuale duhet të vijë natyrshëm ashtu si ju e ndieni dhe e lirshme, përmes një humori dhe e hapur në mardhënien dhe komunikimin seksual me partnerin.
Duke pasur një orgazmë nuk duhet të përcaktojë një përvojë seksuale.

KOMENTE