English

Los Angeles ndalon përdorimin e mariuhanës mjekësore

Grupi i tregëtisë amerikane të produktit mjekësor marihuanë ka paditur qytetin e Los Angeles në përpjekje për të ndaluar atë nga shitja e cila do të sjellë mbyllje të qindra dispanserive.

Aleanca e Kujdesit ndaj Klientit në Los Angeles (PCA-LA) thotë se përdoruesit janë të mbrojtura nga 1996 që kur Kalifornia legalizoi marihuanën mjekësore.

Këshilli i Qytetit LA muajin e kaluar miratoi një ligj për të ndaluar dispanseritë të shesin produktin.

Ai tha se përdorimi i drogës është jashtë kontrollit, duke çuar në një rritje të krimit në qytet.

"Veprimet e këshillit të qytetit nuk janë vetëm të pamatura, pashpirt dhe të pakuptimta, ata janë thjesht budallallëqe", citohet të ketë thënë Marc O'Hara e PCA-LA për NBC News.

"Qyteti e di se ai kurrë nuk do të jetë në gjendje që me sukses të mbrojë këtë padi," shtoi ai.

Politikanët e Qytetit miratua njëzëri ndalimin që në 24 korrik.


Këshilli ka dërguar letra në vende ku dispanseritë ishin menduar të veprojnë, duke deklaruar se bizneset e tilla do të bëhen të paligjshme më 6 shtator.

Ndërkohë, avokatët e marihuanës për qëllime mjekësore kanë premtuar të shtyjnë për një referendum në përpjekje për të përmbysur ndalimin.

Shumë dispanseri në Los Anxhelos kanë qenë kohët e fundit duke mbledhur nënshkrime në mbështetje të votës.

KOMENTE