English

Rover i NASA-s pritet të copëtojë gurin e parë në Mars

Rover NASA-s pritet që të copëtojë gurin e parë në Mars, për të parë më në detaje përbërjen komike të tij dhe për të marrë informacionin fillestar.

I quajtur N165,lidhur me objektin (gur) nuk pritet të ketë ndonjë vlerë shkencore por e rëndësishme është që të shihet funksioni i Rover, që nëse është në gjendje për ta bërë apo jo.

"Unë mendoj se kjo është një basalt tipik Marsi - shkëmbinjtë basaltikë përbëjnë një pjesë të madhe të të gjitha shkëmbinjve vullkanikë në Mars," tha Roger Wiens, hetues kryesor i instrumentit.

"Një basalt, e cila është gjithashtu e zakonshme nën oqeane, në Tokë, zakonisht ka 48% dioksid silici dhe një përqindje të madhe të kalciumit, hekur dhe magnez, si dhe mjaft mirë natrium, okside dhe kalium. Ne nuk presim ndonjë befasi," tha studiuesi Los Alamos National Laboratory.

KOMENTE