English

Nepërka më e rrezikshme në botë

Anëtarë të stafit të spitalit Wildlife ishin thirrur për të marrë një udhëtar pa biletë që gjendej në anijen që vinte nga India.
Vullnetarët nga Spitali Essex Wildlife zbuluan një nepërkë pa luspa në një cep të një anijeve gjigante që kishte mbërritur dhe ankorrouar në Tilbury nga India.

Nepërkat pa luspa janë të vogla por kanë një natyrë nervoze, agresive dhe helmi vdekjeprurës tyre i bën ato shumë të rrezikshme për njerëzit.

Ekspertët e kafshëve të tilla thanë se këto nepërka janë përgjegjëse për vdekjen e shumë njerëzve më shumë se të gjithë gjarpërinjtë.

Ndaj ata ndihen të kënaqur që do të kenë në kopshtin e tyre një nepërkë të rrallë dhe mjaft të rrezikshme të cilën nuk kishin mundur ta siguronin më parë.

Eksperti Steve Mitchell shpjegoi këto lloj mund të rriten deri në tre metra të gjatë dhe të kenë peshore të zhdrejtë që fshij kundër njëri-tjetrit për të prodhuar një tingull fërshëllyes që paralajmëron grabitqarët e mundshme.
Ato jetojnë në të gjithë botën, duke përfshirë Afrikë, Azi dhe Indi dhe kanë një trup të fortë dhe kokë si dardhë. Kanë tendencë të ndjekin natën dhe të hanë gjitarët, zogjtë, gjarpërinjtë dhe hardhucat.


KOMENTE