English

Ndryshimi i stinëve në Saturn. Imazhe mahnitëse

NASA ka kthyer disa nga imazhet më mahnitëse të Saturnit me ngjyrë të vërtetë duke treguar planetin pezulluar në bukurinë e përjetshme.

Imazhet janë prodhuar nga anija hapsinore Cassini e NASA-s, e cila ka qenë rreth Saturnit për tetë vitet e fundit.
Titan është një nga trupat më të mëdhenj në sistemin diellor edhe në qoftë se ajo është 'vetëm' një hënë, ajo është më e madhe se planeti Mërkur.
Imazhet gjithashtu sjellin ndryshim në hemisferat veriore dhe jugore të Saturnit si ato kalojnë nga një sezon në tjetrin.
Titan në shumë aspekte, është hëna më e madhe e Saturnit.
Me atmosferën e tij të trashë, kimike dhe organike, Titan i ngjan një versioni të ngrirë të Tokës, disa miliardë vjet më parë, para se jeta filloi pompimin e oksigjenit në atmosferë tonë.

KOMENTE