English

Pronarët i "vrasin qentë me dashamirësi"

Dy qen janë dorëzuar nga pronari i tyre i moshuar në qendrën e kujdesit të qenve, në Shoreham West Sussex, pasi nuk ishte në gjendje për t'u ujdesur për ta.

Të dy qentë ishin aq të dashur dhe të mirë por ata ishin super të shëndetshëm aq sa nuk mund të ecnin as 20 metra.

Qendra e trjanimit tani është duke u kujdesur për qentë duke i futur në një dietë të rreptë ushqyerja dhe ushtrimesh deri sa ata të arrijnë peshën e tyre normale, për të qënë gati, për një jetë të re duke i dhënë te familjet që janë të interesuar për mbajtjen e qenve.

"Ata janë aq të dashur, ata ndiejnë kur vjen edhe një karrocë fëmijësh, dhe vijë për të luajtur me ta, flenë të përqafuar së bashku" - shprehet njëra nga punonjëset e qendrës së trajnimit.

Qentë pas arritjes së peshës do të jepen për adoptim nga familje të cilët do të jenë në gjendje për t'u kujdesur duke i shpjeguar dhe rëndësinë e ushqimit për ta.

KOMENTE