English

Imazhe të viruseve vdekjeprurëse

Ato duken si vepra të artit modern, por këto imazhe të pabesueshme në fakt tregojnë disa prej sëmundjeve vdekjeprurëse në botë - duke përfshirë edhe vdekjen nga antraksi.

Shumë prej mostrave kanë shkatërruar jo vetëm trupin e një njeriu por kanë shkaktuar epidemi të mëdha.
Por bakteret, të padukshme për syrin e lirë, janë paraqitur në një dritë të jashtëzakonshme të re, në këto imazhe mahnitëse.
Me ndihmën e mikroskopëve tepër të fuqishme, secili mund të jetë zmadhuar dhjetëra mijëra herë.
Dhe me ngjyra të shtuar nga artistët dixhitale, rezultatet janë interesante.
Çdo imazh tregon me detaje edhe sporet më të vegjël në detaje të pabesueshme.
Këto imazhe janë marrë nga fotografët shkencorë gjerman. Ata kanë përdorur pajisje të fundit të teknologjisë së lartë.
Ato janë pjesë e një baze të madhe të dhënash, të imazheve. Foto Shkenca bibliotekare në Londër, i përdor këto materiale për kërkime shkencore, edukative dhe si vepra arti.


KOMENTE