English

Vallëzojnë lakuriq, për t'u bërë gruaja e mbretit

Mijëra vajza janë paraqitur në Ludzidzini, rezidencën Mbretërore në Lobamba për kërcimin vjetor Umhlanga / Reed ose ndryshe Vallëzimin e Kallamave.

Umhlanga / Reed Dance zhvillohet për një javë resht që i bie fund gushti dhe fillim shtatori. Kulmi ishte dje në 3 shtator shtator 2012, në Ludzidzini Rezidenca Mbretërore në Lobamba.
Mbi 30 000 vajza të reja, mbledhin mijëra kallama dhe ia dorëzojnë me gjoksin zhveshur mbretit për mirëmbajtjen e pallatit. Sipas traditës, mbreti Mswati III pasuron haremin e tij, duke zgjedhur një vajzë të re për grua.

KOMENTE