English

Albpetrol-it i ofrohen oferta nga 52 deri në 850 milion dollarë për privatizim

Albpetrol- një ndër kompanitë më të përfolura ku privatizimi i saj u miratua nga parlamenti në dhjetor të vitit të kaluar. Privatizimi parashikonte shitjen dhe shfrytëzimin e gjithë pronave ekzistuese të kompanisë si dhe të drejtën 25-vjeçare për kërkim burimesh të reja nafte në gjithë territorin e Shqipërisë.

Dhe sot Ministria e Ekonomisë dhe Energjitikës njoftoi se 6 kompani kanë qënë të interesuar për blerjen e Albpetrol-it:

Vetro Silk-Road-Equity,ofroi 850 milionë euro
Amber Shine ofroi 790 milionë euro për “Albpetrolin”,
Bankers Petroleum ofroi 303,8 milionë euro,
Consorciu Win Bussines ofroi 297,6 milionë euro
kompania Gazprom ofroi vetëm 52 milionë dollarë.

KOMENTE