English

Princy Harry niset me mision në Afganistan

Princi Harry është vendosur në Afganistan për katër muaj, thotë Ministria e Mbrojtjes britanike.

Princi, një pilot helikopteri Apache, arriti natën e së enjtes në bazën kryesore britanike në Helmand Camp.

27-vjeçari, i cili është i treti në rradhë për fronin, do të marrë pjesë në misione luftarake kundër talebanëve.

Kjo është vendosja e tij e dytë në Afganistan - që kur ai kaloi 10 javë në provincën Helmand në 2007-08.

Kapiteni i Uells, është i njohur në ushtri, si pjesë e Ushtria Air Corps.
Jock Gordon, Komandant i Grupit të Përbashkët të Aviacionit, tha: "Kapiteni i Uellsit, me përvojën e tij të mëparshme si një kontrollues i mirë i ajrit nëpër operacionet, do të jetë një pasuri e dobishme.

"Ai do të jetë në një punë të vështirë dhe kërkuese. Dhe unë kërkoj që ai të lihet duke u marrni me detyrat e tij dhe të fokusohet në dhënien e mbështetjes për trupat e koalicionit në terren."

*******
Talibanët pretendojnë se kanë rrëmbyer një Apache në Afganistan, por britanikët thonë se asnjë Apache nuk i mungon nga një total prej 67.

Sulmet me helikopterët Apache janë projektuar për të ndjekur dhe shkatërruar tanke dhe janë të pajisur me raketa dhe një top automatik.

KOMENTE