English

Berisha: Azem Hajdari tribuni legjendar, simbol i vendosjes së demokracisë në Shqipëri

Kryeministri Berisha nderoi sot, ashtu si çdo vit, kujtimin e tribunit të demokracisë Azem Hajdari, i cili u ekzekutua 14 vjet më parë nga dora kriminale. Kryeministri zhvilloi homazhe pranë memorialit të tij, si dhe vendosi një tufë me lule në nderim të dëshmorëve Azem Hajdari dhe Besim Çera.

Në ceremoninë përkujtimore merrnin pjesë familjarë të Dëshmorit Azem Hajdari, Kryetarja e Kuvendit, zonja Jozefina Topalli, kryetari i Grupit parlamentar të Partisë Demokratike, zoti Astrit Patozi, Sekretari i Përgjithshëm i PD dhe ministër i Financave, zoti Ridvan Bode, drejtues të tjerë të Partisë Demokratike, si dhe shumë simpatizantë të Partisë Demokratike.

Kryeministri tha se në vitin e 100 vjetorit të pavarësisë, tribuni legjendar Azem Hajdari kujtohet si njeriu, i cili me guximin, heroizmin dhe trimërinë e tij të jashtëzakonshme u kthye në një figurë simbol të përmbysjes së diktaturës komuniste dhe vendosjes së demokracisë në Shqipëri.

KOMENTE