English

Egjipti urdhëron arrestimin e 7 të krishterëve egjiptianë me bazë në SHBA

Autoritetet në Kajro kanë urdhëruar arrestimin e 7 - të krishterëve egjiptianë koptikë me bazë në SHBA për përfshirjen e tyre të dyshuar në një video anti-Islam.

Prodhimi bruto i postuar në YouTube ka ndezur protesta të dhunshme dhe trazira në të gjithë botën myslimane përofendim dhe tallje ndaj Profetit Muhamed.

Është e paqartë se kush e bëri filmin, por ai ka qenë i lidhur me një egjiptian të krishterë kopt, që jeton në Shtetet e Bashkuara.

Një urdhër arresti është lëshuar edhe për pastorin kristian në SHBA Jones Terry.

Një grua dhe shtatë burra, duke përfshirë Z. Jones, janë akuzuar për "fyerje të fesë islame, fyerje të Profetit dhe nxitje në grindjet sektare", sipas zyrës së prokurorit.

Ai tha se policia ndërkombëtare agjencia Interpol do të njoftohn me urdhërin. Kërkesa do të depozitohet në autoritetet amerikane gjyqësore.

Zyra shtoi se të gjithë të akuzuarit mund të përballen me dënimin me vdekje nëse shpallen fajtor.

KOMENTE