English

Kush paguan tatimin mbi të ardhurat në SHBA?

Presidenti amerikan Barak Obama ka qortuar rivalin Republikan Mitt Romney, duke thënë se kushdo që kërkon të jetë president duhet të punojë për të gjithë amerikanët.
Ai e ka qortuar atë për fjalët e thënë në takimin e tij me qëllim mbledhje fondesh, përmes një video sekrete që ishte publikuar edhe në youtube. Ai e ka qortuar atë edhe për opinionin e tij kur i ka quajtur amerikanët "viktima" apo dhe 47% e amerikanëve të cilët nuk paguajnë tatimin mbi të ardhurat, nuk do të votojnë.

Kush paguan tatimin mbi të ardhurat në SHBA?

Qeveria federale e SHBA shkon ka 2 lloj taxa-tatime:
1. Taksa mbi pagën, që janë sigurimet shoqërore dhe
2. tatim mbi të ardhurat, të cilat kryesisht financojnë pjesën tjetër të buxhetit federal.
Në vitin 2011, Qendra e Politikave Tatimore ka studiuar detyrimin tatimor të familjeve amerikane:
53.6% paguajnë taksat mbi të ardhurat, 46.4% nuk e paguajnë
28.3% paguajnë tatim mbi pagën, por jo tatime mbi të ardhura
10.3% ishin të moshuar dhe në pension dhe nuk tatohen
6.9% nuk ​​ka paguar asnjë taksë mbi të ardhurat familjare prej më pak se 20,000 dollarë

KOMENTE