English

“Fëmijët janë të parët dhe do të bëjmë gjithçka për shkollimin e tyre”, shprehet Berisha

“Fëmijët janë të parët për ne dhe do të bëjmë gjithçka për ta dhe shkollimin e tyre”. Këtë mesazh, Kryeministri Berisha e përcolli sërish sot, gjatë inaugurimit të shkollës 9-vjeçare “Koçaj” në Balduksh, në vijim të një turi inaugurimesh dhe takimesh me nxënës e mësues në mbarë vendin. “Ne e bëjmë këtë se kemi bindje të madhe se vetëm Shqipëria e dijes do të jetë Shqipëria e zhvilluar dhe se Shqipëria ka të gjitha potencialet, për të ecur me shpejtësi të madhe drejt Shqipërisë së dijes,” – tha Kryeministri në fjalën e tij, ku ripërsëriti se arsimi ndodhet në krye të axhendës së qeverisë.

Qeveria ka ndërmarrë investime të mëdha jo vetën në infrastrukturën arsimore, ku vetëm në qarkun e Tiranës janë ndërtuar e rindërtuar 145 shkolla, me investim prej 2 miliardë e 800 milionë lekë, por edhe në trajtimin financiar e kushtet e punës së arsimtarëve, paga e të cilëve, në gjashtë vjet është rritur me 120 përqind, me bindjen se investimi për ta është investim për cilësinë.

KOMENTE