English

Islamistët Somalia braktisin Kismayo

Militantët islamikë në Somali thonë se janë tërhequr nga bastioni i tyre jugor në Kismayo, pas një sulmi ushtarak i Bashkimit Afrikan (AU).

Forcat keniane dhe Somaleze nisur një sulm në plazh, bastion i fundit dhe më i madhi i al-Shabab-së të premten, por hasën në rezistencë të ashpër.

Një komandant Somalez i tha BBC se forcat AU nuk ishin ende në qytet.

Trupat keniane janë pjesë e një force që përpiqen për të marrë kontrollin e vendit për presidentin e ri të mbështetur nga OKB-ja.

KOMENTE