English

Rover Curiosity dërgon prova që Marsi është përshkuar nga uji (VIDEO)

Rover Curiosity e NASA-s ka në sipërfaqen e Marsit vetëm shtatë javë, dhe tashmë ka arritur që të sjellë prova se planeti dikur ishte përshkuar edhe nga uji.

Roboti ka dërguar fotografitë e konglomerateve klasike - shkëmbinj që janë bërë prej zhavorri dhe rëre

Shkencëtarët thonë se madhësia dhe format e harmonishme të guralecëve në shkëmb tregojnë se ata ishin transportuar dhe gërryernga uji.

Hulumtuesit mendojnë se Rover ka gjetur një rrjet të flukseve të lashta.
1365

KOMENTE