English

19 vjeçari që ka bërë mbi 278 vjedhje që kur ishte 12 vjeç

Një i ri dëshiron të "pastrojë" CV-në e tij pasi dyshohet se ka vjedhur 278 shtëpi dhe 60 automjete që kur ai ishte 12.
Adam Crampton, 19 vjeç, ka qenë një 'fëmijë' kur ka filluar aktivitetin e tij të hajdutllikut, sidomos në zonën e Leicester, ku ka realizuar deri në 200 të vjedhje.
Ai u deklarua fajtor për tre akuza të llojit të vjedhjes në Gjykatën e Magjistraturës Leicester "kohët e fundit.

Crampton, pa adresë fikse, shpalosi shkallën e plotë të historisë së tij kriminale në intervistat me policinë në një institucion me shkelësit e rinj "në fillim të këtij viti si ai filloi një dënim katër-vjeçar për grabitje dhe vjedhje.
Ai madje mori oficerët në turne të Leicester katër herë, duke vënë në dukje se ai kishte në shënjestër shtëpitë.

Inspektori Andy Parkes, i Policisë së Leicester tha: "Viktimat duan të dinë se dikush është kapur dhe mbajtur përgjegjës për krimet e kryera kundër tyre. Ky person ishte shumë i ri, kur ai filloi dhe ka qenë një fëmijë.
"Një nga synimet e sistemit të drejtësisë penale është të ndihmojë njerëzit të kthejnë jetën e tyre dhe shpresojmë se kjo është fillimi i këtij procesi për të."
"Ai dëshiron të bëjë këtë sa më shpejt që të jetë e mundur, pra dëshiron që të paguajë përmes dënimit për ato që ka bërë dhe se ai ka ndryshuar mendje dhe është bërë pishman për çka ka bërë deri tani."
Sylvia Hammond, një nga viktimat e tij të hershme, tha se ishte një njeri i bezdisshëm.
Crampton vodhi një laptop, një telefon dhe një aparat fotografik dixhital nga shtëpia e zonjës Hammond në Oakham, Rutland, në korrik 2007.
60-vjeçarja tha: "Kjo ka shkaktuar tronditje të madhe në atë kohë.
"Ju dëgjoni që shumë njerëz pas daljes nga burgu kthehen përsëri në rrugën e tyre edhe pse sjellja e tyre në burg kla qënë e mirë. Unë shpresoj se ai nuk do të bëjë më krime, pasi tani do të jenë të një shkalle akoma më të rëndë. "

Prokurori Ian Johnson i tha gjykatës: "Ai u dënua me katër vjet në mars të këtij viti për vepra të grabitjes dhe banesa vjedhje.
"Ai u vizitua nga oficerët e policisë dhe tregoi se donte të "pastronte" të gjitha krimet e tij të shquara".
Crampton do të dënohet në Leicester më 23 tetor, nga Gjykata.

KOMENTE