English

Obama: Romney, tregojini të vërtetën popullit amerikan

Presidenti amerikan Barack Obama ka akuzuar Mitt Romney për të mos qenë i sinqertë, pas një debati televiziv ku rivali i tij republikan u perceptua gjerësisht të ketë fituar.

Duke folur në Denver, Kolorado, presidenti Obama tha: "Ju i keni borxh popullit amerikan të vërtetën", duke akuzuar rivalin e tij se shtrembëroi politikat e tij.

Të mërkurën, kandidatët ishin ballë për ballë në një debat 90-minutash për taksat, defiçitin dhe shëndetësinë.


Z. Obama u tha përkrahësve të enjten se gjatë debatit ai kishte debatuar me "një qyqar shumë të gjallë i cili pretendonte se ishte Mitt Romney".

Presidenti Demokratike tha në tubim: "Pra, nëse ju doni që Romney të jetë president, ai i ka borxh popullit amerikan të vërtetën..

"Kështu që këtu është e vërteta. Guvernatori Romney nuk mund të paguajë për planin e tij 5 trilion dollarë, tatime pa defekte deri defiçitin apo fërkimin me klasën e mesme. Kjo është matematikë. Ne nuk mund t'ja lejojmë vetes të shkojmë në një rrugë tatëpjetë përsëri."

Sondazhet e opinionit janë dakord se zoti Romney kishte dorën e sipërme në debatin e së mërkurës - i pari i tre forumeve të tilla ndërmjet rivalëve në Shtëpinë e Bardhë këtë muaj.

KOMENTE