English

Policia spanjolle, shmang sulmin me bombë në universitetin Baleari

Policia spanjolle ka arrestuar një burrë 21-vjeçar në Palma de Mallorca të dyshuar për komplot me bombë në Universitetin e Ishullin Balearic.

I dyshuari u kap ndërsa ai mori 140kg përbërës për eksploziv, me sa duket që do të përdorte për një masakër stil kolumbian tha policia.
Ai thuhet se mbante një ditar ku kishte shkruar se urren shoqërinë dhe se ai ishte i gatshëm të vdiste në sulmin e tij.
I dyshuari besohet të ketë qenë i planifikuar për të mbjellë bomba tub në kampus.
Ai ishte identifikuar vetëm me inicialet e tij, JMMS.

Montserrat Casas, rektori i UIB, tha se një tragjedi ishte shmangur në sajë të veprimit të policisë.

Nuk kishte asnjë provë, tha ajo, se i ndaluari mund të kishte studiuar ndonjëherë në UIB apo kishte ndonjë lidhje tjetër për atë, e as nuk kishte marrë ndonjëherë ndonjë letër kërcënuese nga universiteti.

Policia nisi hetimin pesë muaj më parë, pas gjetjes së komenteve të tij në internet në lidhje me masakrën e kolumbianit në shkollën e mesme në SHBA, ku dy ish nxënës vranë 12 nxënës dhe një mësues.

I dyshuari ka shprehur simpati për vrasësit spanjollë Eric Harris dhe adoleshentin Dylan Klebold, tha policia.

KOMENTE