English

Momente dramatike të anijes pilot që ngrihet nga një valë gjigande (FOTO)

Anija që shihet në foto ishte gati për t'u përmbys kur ekuipazhi i saj u përball me një valë tepër të madhe, mbi kokat e tyre.
Anija pilot u ngrit lart, bëri një rrotullim me kënd 60 gradë në brigjet irlandeze para se të ulet poshtë në mënyrë të sigurtë në anën tjetër.

Dhe fat, por dhe aftësia e timonierit ishte ajo që solli ekuipazhin të sigurtë në breg. Sikur të kishte qënë qoftë dhe pak fare jashtë kursit, ajo do të ishte përmbysur.

Anijet e vogla pilot, duhet të jenë mjaftë të përgatitura dhe stafi i tyre duhet të jetë tepër i trajnuar dhe me eksperienca të tilla, pasi këto anije, udhëheqin anijet e mëdha që futen dhe dalin nga porti sidomos në kohë të keqe që duan një udhëheqje mjaft profesionale. Ata duhet të jenë në gjendje të përballojn të motit shumë të keq për të udhëhequr anijet e tjera të sigurisë.

Imazhet të kujtojnë skena të filmit nga George Clooney "Perfect Storm" dhe u kapur në kamera nga Frank Kowalski.
Mr Kowalski drejton një anije pilot të kompanisë së furnizimit dhe ishte në një tjetër anije të madhe për ta drejtuar në Detin kelt.

KOMENTE