English

Hugo Chavez rizgjidhet president i Venezuelës

Hugo Chavez rizgjidhet president i Venezuelës, për herë të 4-ët.
Ai ka fituar një mandat të katërt në detyrë, pasi lideri i opozitës Henrique Capriles ka pranuar humbjen.

Z. Chavez fitoi 54% të votave, njoftoi këshilli zgjedhor i vendit, me pjesëmarrje rreth 81%.

Festimet e zhurmshme në mesin e përkrahësve të Chavez shpërthyen në të gjithë kryeqytetin, Caracas, pas rezultatit.

Z. Chavez tha se Venezuela do të vazhdojë marshimin e saj drejt socializmit, por gjithashtu premtoi se ai do të jetë një "president i mirë".

Presidenti Tibisay Lucena i Këshillit zgjedhor njoftoi se në 90% të votave të numëruara Z. Chavez kishte marrë 54,42% të votave dhe z Capriles në 44,97%.

KOMENTE