English

10 vjet nga bombardimet që vranë 202 persona. Ceremoni përkujtimore në Bali

Përkujtohet 10 vjetori i bombardimeve që vranë 202 persona në ishullin indonezian të Bali.

Njerëz nga 21 kombe vdiqën në shpërthimet e 10 viteve më parë, për shkak të një grupi militant Islamik që i shkaktoi ato më 12 tetor 2002.

Gjatë ceemonisë përkujtimore, siguria ishte në maksimum pasi policia e Balit kishte marrë njoftime për sulme të mundshme kundër personaliteteve që arrin pjesë në ceremoni.

Bombat shpërthyen në resortin turistik Kuta si dhe në barin irlandez Paddy.

Në ceremoninë përkujtimore morën pjesë Kryeministria australiane Julia Gillard, ish-Kryeministri John Howard dhe udhëheqësi i opozitës Tony Abbott, pasi 88 australianë ishin në mesin e të vdekurve.

KOMENTE