English

Dy luftimi i kuajve, traditë 500 vjeçare në Kinë (VIDEO)

Një lloj sporti që e ka zanafillën 500 vjet më parë aplikohet edhe sot në zonat rurale të Kinës.

Kuajt zhvillojë dy luftime me njëri tjetrin duke argëtuar banorët e mbledhur së bashku për të festuar fundin e korrjes së vjeshtës në Rongshui County, në provincën e Guangxi, Kinë.

Një zëdhënës për Peta shtoi: "torturimi i këtyre kafshëve madhështore në emër të argëtimit është i mjerueshëm. Tradita nuk justifikon mizorinë dhe nuk ka vend në një shoqëri të civilizuar. "
Luftimet me kuaj kanë qenë pothuajse të jashtëligjshme në mbarë botën, por ato ende lulëzojnë në vende si Filipine, Indonezi, Kore e Jugut dhe Kinë.

Në mënyrë që të bëjnë kuajt agresive, fermerët mbajnë një pelë në afsh, afër vendosjes së kuajve kundër njëri-tjetrit.
1416

KOMENTE