English

4 vjeçari me 25 gishta (FOTO)

Fëmijët shpesh në hapat e para të tyre kur fillojnë të numërojnë përdorin gishtat e tyre të cilët janë 10.

Por nuk ndodh kështu për 4 vjeçarin nga India që ka 25 gishta. 13 në duar dhe 12 në këmbë.

Arpan Saxena nga Bhopal, India, vuan nga 2 çrregullime të rralla gjenetike, njëri quhet Polydactyl, një çrregullim që i jep të rritet në shifra të tepërta duke u formuar, dhe Syndactyly, i cili çon në gishtat e duarve dhe të këmbëve duke u shkrire se bashku.

Fotografia e 4 vjeçarit tashmë është e ngjitur gjithandej nëpër muret e qytetit për anomalinë e tij.

Babai i tij tregon se ai lindi me 26 gishta, por njërin e humbi kur ishte 2 vjeç në një aksident.

Mendohet se ky problem gjenetik ka erdhur pasi babai i tij Anil i mbijetoi fatkeqësisë Bhopal - një aksident i madh industrial në një fabrikë të pesticideve në vitin 1984. Aktivistët thonë se të paktën 15.000 u vranë brenda disa ditësh dhe se efektet e gazit vazhdojnë sot e kësaj dite. Ata gjithashtu thonë se ka një incidencë Bhopal jashtëzakonisht të lartë të fëmijëve me defekte të lindjes, si dhe kancerit dhe sëmundjeve të tjera kronike.
Arpan nuk mban një rekord botëror për numrin më të madh dhe gishtat e këmbëve.
Rekordi botëror është mbajtur nga indiani, Akshat Saxena, një dy-vjeçar i cili ka lindur me 34 gishta të këmbëve.

KOMENTE