English

Berisha: Shqiptarët duhet të shkëputen nga indiferenca e shqiptarëve ndaj rrezikut

Kryeministri Berisha ishte sot i pranishëm në Konferencën e organizuar nga Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare me temë "Ritheksimi i Pavarësisë së Autoritetit Rregullator të Sektorit Financiar”

Kryeministri Berisha në fjalën e mbajtur përshëndeti Autoritetin për punën që bën dhe shprehu vlerësimet e qeverisë shqiptare për këtë ent rregullator, por dhe për entet rregullatorë në tërësi si dhe theksoi se konsolidimi i tyre mbi baza të forta ligjore është rruga më e sigurt për garantimin e lirisë së tregut për mbrojtjen e interesave të konsumatorëve shqiptar.

Kryeministri theksoi se, një tipar nga i cili qytetarët shqiptarë duhet të shkëputen është indiferenca e shqiptarëve ndaj rrezikut, e cila theksoi ai, është një trashëgimi jo e favorshme. “ Ndaj dhe është e domosdoshme një punë intensive për edukimin e qytetarëve, mbi përshtatjen e një qëndrimi të ri ndaj sigurimit të veprimtarisë së tyre, të pasurisë së tyre, të shëndetit të tyre, të jetës së tyre, sigurimeve në tërësi”, theksoi kryeministri.

Kryeministri Berisha theksoi gjithashtu se, pavarësia e enteve rregullatorë përbën kushtin më vendimtar të funksionimit të tyre dhe të përmbushjes së misionit duke vlerësuar gjithashtu se kjo pavarësi është natyrisht përgjegjshmëri më e madhe e tyre ndaj ligjit, tregut dhe konsumatorit, duke theksuar këtu se nëse ka një ndërhyrje të dëmshme , ajo është natyrisht e politikës.

Gjithashtu kryeministri në fjalën e tij u ndal edhe tek një sektor tjetër i këtyre tregjeve te ai i fondeve të pensioneve për të cilin u shpreh se, po mbetet pothuajse i fjetur dhe kjo,- tha ai -, jo për shkak të Autoritetit, por për shkak tërësisht të ligjvënësit. Në këtë kuadër kryeministri tha se, reforma e pensioneve është e përgatitur, por për fat të keq ajo ka dy tre vite që ndodhet në sirtar, pasi opozita refuzon ta votojë atë. Në këtë kontekst ai shprehu vendosmërinë për të negociuar dhe për të zhvilluar një dialog konstruktiv me opozitë, në mënyrë që kjo reformë të miratohet në interesin më të mirë së pari të qytetarëve shqiptarë.

KOMENTE