English

Mrekullia e 11 vjeçarit. Ibuprofeni i bën alergji duke e çuar në vdekje (FOTO)

Një 11-vjeçar ka pësuar 65 për qind djegie në trupin e tij pas pësimit të një reaksioni alergjik të shkaktuar nga ibuprofeni qetësues.
Calvin Lock reagoi për mrekulli pasi ai po mbahej në jetë nga aparaturat me oksigjen.
Djali, nga LITTLEPORT, Cambridgeshire, tani është në gjendje të mirë pasi shpëtoi për mrekulli nga furça e vdekjes.

Calvin kishte pirë qetësues, ibuprofen për të trajtuar një infeksion viral. Të nesërmen në mëngjes ai qe gdhirë me një skuqje të lëkurës në fytyrën e tij dhe një ënjtje të vogël në veshin e tij.
Mjekët gabimisht menduan se ai kishte lien e dhenve dhe i dhanë më shumë antibiotikë gjë që rënduan gjendjen e tij deri në pikën e vdekjes. Trupi i tij pothuajse u dogj i gjithi.

Prindërit e tij ishin shkatërruar komplet. Por mjekët më në fund gjetën se i riu ishte goditur nga sindromi StevensJohnson - një sëmundje potencialisht vdekjeprurës e lëkurës që zakonisht rezulton nga një reaksion i një mjekimi - dhe e zhvendosën atë në kujdesin intensiv.
Jo-steroidal, anti-inflamator mjekime të tilla si ibuprofen, janë të njohur për të shkaktuar këtë reagim të rrallë, por shumë serioze.

Ekspertët në Broomfield larguan 65 për qind të lëkurës së tij dhe flokët e tij dhe thonjtë dhe se jeta e tij varej në një fije floku.
Pas dy ditë operacionesh, nxënësi ishte më në fund në gjendje të merrte vetë frymë.
Një javë më vonë, mjekët i hoqën dhe tubin e ushqimit pasi mund të hante vetë përsëri.
Dhe në 19 tetor ai u lejua të shkojë në shtëpi pas një muaji qëndrim në spital.

Calvin pëlqen futbolli, karatenë dhe peshkimin.

KOMENTE