English

Hosni Mubarak dyshohet se ka pasuri në Shqipëri. Pritet të nisë hetimi (VIDEO)

Drejtësia egjiptiane ka nisur një hetim për ish-presidentin e tyre Hosni Mubarak, lidhur me pasurinë e tij, të familjarëve, të afërmve si dehe disa zyrtarëve për dyshime korrupsioni dhe përvetësim pasurie.
Njësia e task-forcës së prokurorisë shqiptare ka marrë një letër porosi nga autoritetet egjiptiane, të cilët kërkojnë një hetim të pasurisë së familjes Mubarak.
Në fakkt janë disa shtete që Egjipti kërkon të hetojë mbi pasurinë e ish presidentit të 4 të tyre, e cila mendohet të jetë në një shifër rreth 73 milion Ka dyshime të forta se ish-presidenti ka larguar nga Egjipti mes viteve 2000-2008 një shumë prej 57 miliardë dollarësh, të transferuara më pas në bankat zvicerane apo të investuara në pasuri të patundshme në SHBA dhe Britaninë e Madhe.
Ndiqni videon e mëposhtme.
1467

KOMENTE